Liever persoonlijk contact? Bel ons dan even: Tel. 06-51209018
Liever persoonlijk contact?
Zoeken
Menu
Meelwormen online

Informatie

Voeding

Meelwormen zijn zeer proteïnerijk, zo bevatten ze een eiwitgehalte van wel bijna 50%! Door dit hoge eiwitgehalte zijn meelwormen een smakelijke voeding voor o.a. vogels, kippen, reptielen en eenden. Verder zijn meelwormen ook te gebruiken als aas voor vissen.

Levenscyclus

Meelwormen zijn eigenlijk geen wormen, maar larven van de onbekendere meeltor. Het proces is te zien als een levenscyclus van ongeveer drie tot vier maanden. De meeltor legt een eitje, waar een meelworm uitgroeit. Als er na enkele weken een volgroeide meelworm is ontstaan, begint de pop fase. Hier vinden enkele transformaties plaats, waarna er weer een kever ontstaat en het proces weer opnieuw begint (zie de onderstaande afbeelding).

De levenscyclus van een meelworm

Bewaren

De levende meelwormen worden bezorgd in een geperforeerde emmer, zodat er tijdens de bezorging voldoende zuurstof naar binnen kan. Bij ontvangst adviseren wij u om de deksel eraf te halen en om de emmer op een koele, donkere plaats te zetten (bij voorkeur in uw koelkast). Als u de meelwormen liever niet in uw koelkast plaatst, zorg er dan voor dat ze niet in het zonlicht geplaatst worden! Door de meelwormen op een koele, donkere plaats te zetten, komen ze in een ruststand. Ze verbruiken hierdoor minder energie en het pop proces wordt uitgesteld. Doordat wij de meelwormen leveren met zemelen erbij, is extra bijvoeren in principe niet nodig. Als u ze langer wilt bewaren, kunt u de meelwormen voorzien van een stukje oud brood, appel of wortel. Pas als het voer op is, kunt u bijvoeren.

Webdesign: De Geus Internet
Terug naar boven